3 Ağustos 2012 Cuma

Joy FM DJ Programcıları

JOY FM DJ & Programcıları

Ekim Baykara

Herkesin radyoculuk hikayesi farklıdır, benimki 1995’te başladı. Üniversite okumak için gittiğim İzmir’den radyocu olarak döndüm. 1997′de Joy FM’de profesyonel kariyerime başladığımda henüz 20 yaşındaydım. Geçen 16 yıllık süreçte DJ’likten, haber spikerliğine müzik direktörlüğünden haber müdürlüğüne çok farklı tecrübelerim oldu. Ama program yapmanın tadı ve hissettirdikleri diğer hepsinin önüne geçti. Radyoda program yapıyorsanız sabah saatleri dinleyiciyle doğrudan iletişim kurabilmeniz için idealdir. Çaldığınız müzikler, konuştuklarınız, verdiğiniz haberler hatta reklamlar bile fonda kalmaz direkt algılanır.

Sem

Çocukluğuma ilişkin aklımda kalan tek şey, gece yattığımda loş ışıkta duvarımda dans eden notalardı.. Sanki melekler kulağıma şarkı soyleyerek uyutuyorlardı beni.. İçinde müziğin olduğu lokomotif bugüne dek pek çok istasyona uğradı.. Oysa ben hep tren istasyonlarına göz kırptığını düşünürdüm lokomotiflerin, radyo istasyonlarına değil.. Müziğin çekim gücü bu olsa gerek.. Hayat yolculuğum, demirden yolların müzikli makaslarıyla geçti. Uçarcasına… 90′lı yıllarda başladığım yayın hayatıma şimdi Joy FM’de devam ediyorum.

DJ Barthez

Yedi yaşında, Harbiye TRT radyo binasının önünden geçerken hayatının değişeceğinin farkında değildi. Türkiye’de özel radyolar devreye girerken Barthez’de mesleki kariyerindeki ilk adımları atmaya başladı. 16 yıl boyunca Hür FM, Radio Contact, Capitol FM, Radio 2019, Radio Cool, ve Radio Oxi-gen gibi radyolarda görev aldıktan sonra, tam bu sektörle bağlarını koparmak üzereyken, kendisini doğru yerde ve güvende hissetmesini sağlayacak olan Joy FM bünyesine katıldı. Sadece radyolara değil, başka alanlara da bulaştı. Dublaj, müzik yazarlığı ve DJ’lik bunların en öne çıkanları. Halen DJ performanslarını da sürdürmekte olan Barthez, Joy FM’de hafta içi 10:00 – 14:00 saatleri arasında “Day & Joy”la radyolarınızda olacak.

Bilge

Radyoculuğa başladığı ilk yıllarda çevresindekiler tarafından geçici bir heves olarak görülen macerası 15 yıl sürdü. Mikrofon başından insanlara ulaşmayı ve sohbet etmeyi sevdiğini anladığında ve işin içinde müzik de olunca radyoculuğu bırakamayacağını anladı. Yaptıklarına seslendirmeyi, yazmayı ve resim yapmayı da ekledi ama mikrofondan uzak kalmadı. Türkiye’nin en önemli radyolarında çalıştıktan sonra Joyfm’in sloganı ile örtüşen hayat görüşü onun Joyfm’e katılmasının en büyük nedeni. Yaşamın büyüsünü keşfetmek için tempoyu biraz düşürmek gerekli.

Kerem Görsev

Caz müziğinin usta isimlerinden Kerem Görsev, her Pazar “Kerem Görsev’le Caz” programıyla Joy FM’de yer alıyor. 11:00 – 12:00 saatleri arasında yayınlanacak programda, vokal cazdan piyano triolarına, big bandlerden yaylı orkestralara, cool jazz döneminden beşlilere, dörtlülere kadar cazın en güzel örnekleri Joy FM’de dinleyicileri bekliyor. Kerem Görsev’in seçtiği bossa nova, latin, klasik, akustik gibi geniş bir müzik yelpazesinden en güzel parçaların yer alacağı programda; Nat King Cole, Frank Sinatra, Bill Evans gibi isimlerin unutulmaz eserlerinin yanı sıra Amerikan Song Book parçaları da yer alacak. İçinde akustik müziği barındıran günümüz caz müzisyenlerinin eserleri de yine bu programda caz severlerle buluşacak. Pazar günü programı kaçıranlar, tekrarını Çarşamba akşamı saat 21:00 – 22:00 arasında Joy FM’den dinleyebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder